Search

Portal Indikator.ba uručio priznanje “Poslovni potez godine” BamCardu

Predstavnici portala Indikator.ba uručili su plaketu “Poslovni potez godine” direktorici kompanije BamCard d.d. Sarajevo Almi Ahmić, a koje je dodijeljeno za lansiranje aplikacije Kviko.

Indikator.ba uvrstio je kreiranje aplikacije Kviko za beskartično podizanje novca na bankomatu i transfer novca u realnom vremenu putem mobilnog telefona među najbolje poslovne odluke u bankarstvu u prošloj godini vrednujući činjenicu da je riječ o domaćoj inovaciji koja je novost na bh tržištu, a proizvod je domaćih stručnjaka BamCarda.

– Obradovani smo činjenicom da je naš rad prepoznat, tim prije što smo za naše fintech rješenje nedavno nagrađeni na Sarajevo Business Forumu za “Inovaciju godine”, kazala je Ahmić.
Ona je istakla da uspjeh nije došao preko noći nego je rezultat višegodišnjeg kontinuiranog poslovnog razvoja i ulaganja u vlastita tehnološka rješenja i kadrove. No, to je tek početak novog razvojnog poglavlja ove kompanije u digitalnoj sferi, te se vrlo brzo mogu očekivati novi Bamcardovi sofisticirani prozvodi.

– Naš sljedeći cilj jeste da napravimo payment aplikaciju kojom će se moći plaćati robe i usluge, najavila je Ahmićeva i dodala da bi se Kviko Pay aplikacijom već moglo plaćati u BiH u narednoj godini.

Vođa projekta “Poslovni potez godine” Hajdar Arifagić kazao je kako je analitičkom timu portala Indikator.ba bilo posebno zadovoljstvo dodijeliti priznanje kompaniji koja je uspjela napraviti domaći proizvod koji ničim ne zaostaje za sličnim svjetskim rješenjima.

“Brojna prizanja koja finansijskim institucijama dodjeljuju pojedini mediji, stručne organizacije i drugi baziraju se uglavnom na rezultatima iskazanim u ciframa. Indikator.ba se u svom projektu izbora najboljeg poslovnog poteza u bankarstvu fokusirao na afirmaciju menadžeskih vještina, upravljačkih odluka, prepoznavanje problema i podršku u njihovom rješavanju. To će reći da nastojimo zaviriti i u dušu kompanije”, kazao je Arifagić.

Urednik protala Indikator.ba Borivoje Simić kazao je da je BamCard jedan od pionira fintecha u BiH i da je važno promovisati rad domaćih stručnjaka, kojih u BiH itekako ima, a najbolji dokaz tome je kompanija BamCard.

– Činjenica da su kvalitet Kviko aplikacije već prepoznale pojedine banke, a prije svih drugih ASA banka i BBI, daje ovom projektu posebnu vrijednost, istakao je Simić.
Projekat “Izbor najboljeg poslovnog poteza” portal Indikator. ba pokrenuo je 2012. godine.
Odluka o najboljim potezima menadžera kompanija i drugih aktera u privredi donosi se na osnovu usvojenog pravilnika i na bazi mjesečne analize oko 500 informacija koje se svakodnevno prikupljaju iz različitih izvora (printani i elektronski mediji, web sajtovi, berzanski izvještaji..,).

Mjesečna rangiranja redovno se objavljuju na portalu Indikator.ba.

Na ovom projektu Indikator.ba po potrebi angažuje i vlastiti konsultantski tim eksperata ekonomskih nauka, privrednika, novinara i urednika privrednih i biznis rubrika.

Podijelite objavu: