Search

BAMCARD PRVA BH KOMPANIJA SA IMPLEMENTIRANIM PCI PIN v3.0 STANDARDOM

Bamcard d.d. Sarajevo je jedina clearing kuća u BiH i domaći procesni centar koji pruža potpunu podršku kartičnom poslovanju banke. Pored poslova kliringa i procesiranja transakcija, Bamcard se nametnuo i kao tržišni “influencer” u domenu inovativnih platnih aplikacija kao što je KVIKO te sigurnosnih aplikacija kao što je Card Guard.

Obzirom da smo već više od 20 godina prepoznati kao pouzdan partner bankama u Bosni i Hercegovini, ispunjavanje međunarodnih standarda za sigurnost podataka te kvalitet poslovanja su jedni od naših najvećih prioriteta.

Povećanje broja internet transakcija dovelo je i do porasta cyber kriminala kako u svijetu tako i u Bosni i Hercegovini. Zbog toga je postalo važnije nego ikad osigurati online transakcije i sačuvati povjerljive podatke poput PIN-a – ličnog identifikacionog broja.

S ponosom možemo reći da je Bamcard d.d. nakon detaljnih provjera i ispunjavanja strogih zahtjeva, postao jedini procesni centar u Bosni i Hercegovini sa implementiranim PCI PIN v3.0 standardom.

PCI PIN standard je jedan od ključnih standarda u zaštiti podataka vlasnika kartica a koje donosi PCI Security Standards Council – globalni forum koji radi na zaštiti podataka vlasnika kartica, kartičnog plaćanja i sigurnosti PIN podataka kroz postavljanje zahtjeva za sigurno upravljanje, obradu i prijenos tih podataka za online i offline transakcije.

Kontinuirano poštivanje sigurnosnih zahtjeva za PIN podatke ključno je za održavanje snažne odbrane od njihove kompromitacije i zloupotrebe a svako uskraćivanje sigurnosti može dovesti do toga da ovi osjetljivi podaci dođu u pogrešne ruke.

Bamcard će i dalje nastojati da prati i ispunjava sve međunarodne standarde za sigurnost podataka kako bi naši klijenti imali najveći stepen zaštite, sigurnosti i povjerenja.

Podijelite objavu: