Search

Kompanija Bamcard iz Sarajeva nova članica Bit Alijanse

Danas je u Sarajevu potpisan Ugovor o pridruživanju kompanije Bamcard članicama Bit Alijanse. Ugovor su potpisali Alma Ahmić, direktorica kompanije Bamcard i Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.

„Bamcard kao jedini bh. procesni centar za kartične transakcije i pionir fintech scene u Bosni i Hercegovini kontinuirano i u skladu sa tržišnim potrebama ulaže u razvoj novih servisa i proizvoda s ciljem dugoročnog unaprijeđenja platnog prometa. Posebno smo ponosni što većinu naših servisa i proizvoda razvijamo sami i u saradnji sa domaćim fintech i IT kompanijama. U tom smislu, saradnja sa BIT Alijansom i njenim članicama će omogućiti da naše ideje nastavimo razvijati i unaprijeđivati, a kako bismo građanima Bosne i Hercegovine olakšali uvođenjem inovativnih, sigurnih i savremenih načina plaćanja“ – istakla je Alma Ahmić, direktorica kompanije Bamcard.

Kompanija Bamcard d.d. Sarajevo je kartični procesni centar te jedina klirinška kuća za domaće kartične transakcije koja već više od 20 godina pruža potpunu podršku kartičnom poslovanju banaka. Obzirom na kontinuitet poslovanja, kvalitet usluga te izvrsno poznavanje kako lokalnog tako međunarodnog tržišta u domenu kartične i fintech industrije, Bamcard je prepoznat kao pouzdan partner bankama u Bosni i Hercegovini. Pored poslova procesiranja kartičnih transakcija, kliringa, personalizacije kartica, Bamcard se nametnuo i kao tržišni “influenser” u domenu inovativnih platnih aplikacija kao što je KVIKO te sigurnosnih aplikacija kao što je CARDGUARD.

„Zadovoljstvo nam je da se zajednici članica Bit Alijanse pridružila i kompanija Bamcard koja će definitivno donijeti veliku vrijednost kada govorimo o ekspertizi u fintech oblasti. Sigurni smo da ćemo zajedno realizovati mnogo toga, upravo sa akcentom na unapređenje fintech oblasti u BiH i šire, kao jednom od najperspektivnijih. Bit Alijansa nastavlja da okuplja najuspješnije kompanije iz IT industrije, što nas čini jedinstvenim u postizanju rezultata i kreiranju vrijednosti za cjelokupno društvo u našoj državi.“ – navela je Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.

Podijelite objavu: